January 03, 2011

Historia e xhamisë se fshatit Micoj , Pukë

Xhamia e fshatit Micoj . Fotografi e vitit 2007


Xhamia e fshatit Micoj

Xhamia e fshatit Micoj ndodhet rreth 40 minuta me makin larg Bashkise se Fush-Arresit. Sipas gojdhenave xhamia eshte e ndertuar gjate kohes osmane. Ndersa ne vititn 1835 ajo u mermetua nga besimtaret mysliman te fshatit Micoj. Me pare mesohet se fshati Micoj ka pas rreth 113 shtepi dhe te gjitha te besimit mysliman. Xhamia e Micojit ndodhet ne mes te ketij fshati. Ajo eshte e ndertuar afer peroit te keti fshati. Xhamia sipas gojdhenave nuk ka pasur minare. Si ne shume xhami te tjera edhe ne kete xhami nuk ka  ka munguar Mejtepi i cili u hap per here te pare nga imami Shaban Rexha. Per shkak te kualifikimit si mesues imami Shaban Rexha futi ne mejtep mesimin e gjuhes shqipe. Nuk kalon shume kohe ku Mejtepi me me miratim te shtetit kthehen ne shkolle shqipe.Ne kete "Mejtep" kan marr mesim keto nxenes: Raz Sadiku, Rrustem Rexhepi, Mustaf Ademi, Bardhe Ademi.

Sipas banorit te ketij fshati Ram Zeneli etj ne xhamine e fshatit Micoj kan ushtuar detyren e imamit; Hoxh Bisha, Shaban Rexha, Sahit Hoxha etj. Sipas Qamil Zyberit del se ne Xhamine e Micojt ka bere imam edhe Beqir Laçi dhe Zenel Hoxha .  Si te gjitha gjime edhe kjo Xhami eshte certifikuar si prone vakef i Myslimaneve .

Pergatiti
Gezim KOPANI 

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com