January 02, 2011

Hadith mbi Suren Bekare dhe Ali Imran

Profeti Muhammed a.s. ka thene:
"Mesojeni suren Bekare sepse eshte bereqet leximi i saj.Mos leximi i saj eshte deshperim.Magjistaret nuk mund ta mesojne ate."

"Mesojeni suren Bekare dhe Ali-Imran sepse qe te dyja jane si lule, prej luleve te xhennetit.Keto dy sure do te bejne hije Diten e Gjykimit atij qe e lexon njelloj si dy re, dy hije apo dy krahe te shtrire te nje zogu.Kur'ani do te paraqitet me pamjen e nje burri do ta takoje lexuesin e tij kur varri i tij te hapet Diten e Gjykimit dhe do ta pyes: "A me njeh?"Ai do te thote: "Jo,nuk ju njoh!"Kur'ani do ti thote: "Une jam ai qe te kam sjell etje ne kulmin e vapes dhe te kam lene pa gjume gjate nates." Cdo tregtar do te shkoje pas tregetise se tij ndersa ti sot do jesh pas nje tregetie (me mua).Lexuesi i Kur'anit do ti jepet mbreteria (miresia) ne te djathten e tij, perjetesia ne te majten e tij.Do ti vendoset kurora e nderit mbi koke,ndersa dy prinderit e ti do te thirren edhe do te vishen me me dy stoli kan vleren me te madhe sa e gjithe dynjaja.Prinderit do te thone: "Nga kush i kemi keto?"Nje ze (apo dikush) do ju thote: "Kete e keni fituar me lutjet dhe leximet e Kur'anit  te femijeve tuaj." Me pas lexuesit te dy sureve do i thuhet: "Lexo dhe ngjithu lart te shkallet e Xhennetit dhe ne dhomat e tij. Ai do te vazhdoje te ngjitet lart per aq kohe sa do te lexoje me ze suret ."
(Transmeton Imam Ahmedi)

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com