October 02, 2020

Biseda e Nuhut a.s. me shejtanin

Tabllo ilustruese te anijes se Profetit Nuh a.s.


Ne kohen e profetit Nuh a.s. shejtani (iblisi) paska pas marr pamjen e nje plaku dhe paska hip ne anijen e Nuhut a,s. Pas nje kohe Nuhi a.s. veren plakun te cilin nuk e njihte, ndaj vendos ta pyes;
-Kush jeni ju dhe perse ndodheni ne anijen time?
-Shejtani i thote: Jam ketu per te marr drejtimin e anijes duke te prish ndjekisht apo shoket.
Nepermjet pergjigjes Nuhi a.s. e kuptoj se ai ishte shejtani dhe i kerkoj te largohet, por shejtani i thote: 
-Si me largove si nuk me largove dije se shoket qe te ndjekin do ti shkaterroj nepermjet pese gjerave, nga te cilat tre prej tyre po ti tregoj dhe dy jo.
-Nuhu a.s. thote; Nuk dua te me tregosh tre te parat por dy te fundit qe deshiron ti mbash fshehur.
-Shejtani i thote: Ato te dyja jane: a) Mendjemadeshia (mosmbidja, zilia) dhe b) kureshtja (harresa dhe deshira per te dite te ardhmen). Ishte mendjemadhesia qe une thote shejtani u denova nga Allahu dhe ishte kureshjta ajo qe e beri Ademin ta nxjerr nga xhenneti.

Pergatiti
Gezim KOPANI


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com