October 08, 2020

Para 1000 vitesh bota islame liçensonte Mjeket dhe ilaçet qe perdoreshin

Ne vitin 931 , halifi musliman El Muktedir mesoj se nje i semur vdiq per shkak te gabimit te mjekut. Halifi udheroj keshilltarin e tij i cili njeheresh ishte dhe mjeku personal i tij qe te kotrollonin te gjithe mjeket qe praktikonin profesionin e tyre. Gjate vitit te pare ne Bagdad u evidentuan 860 mjek. Per shkak te vdekjes dhe me qellim kotrollimin dhe liçnsimin e mjekeve Halifi vendosi qe mjeket te liçensohen pasi te kene kaluar nje provim. Po ashtu u vendos qe te kontrollohen dhe ilaçet qe ato perdornin per sherimin e njerezve. Ne kete kohe Halifi ngriti institucionet e liçensimit te ilaçeve i cili quhej El Muhtesib dmth. Inspektor i pergjithshem. Kjo tregon se para 1000 vitesh bota islame i ka kushtuar vemendje te lart shendetit te njeriut duke kontrolluar jo vetem mjeket por dhe llojin dhe cilesin e ilaçeve.

Pergatiti
Gezim KOPANI

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com