October 22, 2020

Namazi fshin gjynahet

Falje namazi ne xhamin e fshatit Iballe, Puke (v.2019)

Tregohet se Ebu Umame El Bahili r.a. ka treguar se: Nderkohe qe ishim ulur ne xhami me te Derguarin e Allahut xh.sh. Muhammedin a.s., erdh nje person dhe i thote:
-O i derguari i Allahut, kam bere nje gjynah te madh, prandaj sipas Kur'anit me jep ate qe me takon (denimin).
-Muhammedi a.s. , heshti (nuk i jep pergjigjet).
Personi e perserit kerkesen e tij.
-Perseri profeti Muhammed a.s. heshti dhe nuk i dha pergjigjet , nderkoh hyn koha e namazit dhe Profeti a.s. na fali namazin dhe u largua. 
Personi ne fjale filloj ta ndjek. 
-Dhe une i ndoqa , me qellim te degjoja se cfare pergjigjeje do i jape Profeti a.s.
-Personi ne fjal e arrit Profetin Muhammed a.s. ku ia perserit dhe nje here kerkesen: Kam bere nje gjynah te madh, andaj sipas Kur'anit me jep denimin qe me takon.
-Muhammedi a.s. i thote: Mban mend qe kur ke dal nga shtepi ke pas abdes? 
-Patjeter , o i Derguari i Allahut!
-Muhammedi a.s. i thote: E fale namazin bashk me ne?
-Po, o i Derguari i Allahut!
Ne kete moment Profeti Muhammed a.s. i thote: "Shko se Allahut ta ka falur !" (Muslim, etj)

Pergatiti
Gezim KOPANI

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com