October 02, 2020

Gjakova ne vitin 1909

Gjakova ne vitin 1909

Gjakova ne vitin 1909. Me pare fshati Kryezi i Pukes ka pas lidhje te shumta me Gjakoven jo vetem per shkak te rruges se karvanave por dhe per shkak te shpernguljeve te ndryshme te banoreve te Kryezit ne Gjakove. Thuhet se shpernguljet jane bere per shkaqe te ndryshme si: gjakmarrje, mungesa e te pasurit toke buke, tregti etj. Nderkohe ka pas shperngulje nga Kryeziu i Pukes, fshati Kabash i Pukes qe jane bere dhe ne qytetin e Prizrenit, Pejes etj.


Pergatiti
Gezim KOPANI

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com