September 02, 2020

Ke parasysh keto gjera

 


Profeti Muhammed a.s. ka thene:

"Tre gjara jane shkaterrimtare, tre jane shpetimtare, tre jane fshirje te gjynaheve dhe tre jane lartesim ne gradat e xhennetit.

-Tre shkramtiaret jane: 1.Ti nenshtrohesh koprracise, 2.Te ndjekesh epshin 3.Te te hyje vetja ne qef.

-Tre shpetimtare jane: 1.Drejtesia ne gezim dhe ne hidherim 2.Te jesh i ekulibrum ne fukarallek (kursim) po ashtu dhe ne bollek (ne shpenzim) 3. Te kesh frik Allahun xh.sh fshehuarzi dhe haptazi.

-Tre qe fshqin gjynahet jane: 1. Pritja e namazit 2. Ne kohe te ftohte plotesimi i abdestit 3. Ndjekja apo ecja per tu fal me xhemat.

-Tre gjerat qe lartesojne graden ne xhennet jane: 1. Te ushqyerit e te varferit (nevojarit), 2. Perhapja e selamit 3. Falja e namazit te nates kur te tjeret jane ne gjume." (Taberani)

Pergatiti
Gezim KOPANI

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com