September 16, 2020

Ismail Xhemali , Puke (1928-1981)

Ismail Xhemali 1928-1981


Ismail Xhemali lindi ne qytetin e Pukes me 11 janar 1928. Pervec puneve te ndryshme , ai ishte i dhene pas muzikes dhe veglave muzikore duke u be keshtu drejtues artistik. Nder pasjonet me te njohura te tij ieshte futbolli. Aftesija e tij ne fushen e futbullit u vu ne dukje gjate sherbimit ushtarak ku ne ndeshjet qe zhvilloheshin ndermjet granizoneve u spikat si lojtar i shquar. Drejtues te ekipit te Partizanit kerkuan qe Ismaili te ishte pjese e ekipit te tyre. Me vone , per disa vite ai ka luajtur me Ekipin e Terbunit. Gjate jetes se tij ai ka qene krytar i kopratives bujqesore, drejtor i Ndermarrjes se Tregtise, drejtor i Ndermarrjes se Gjeologjise etj. Ai mbahet mend per kontributin e dhene ne elektrifikimin e rrethit te Pukes. Po ashtu Ismaili eshte autor i ndertimeve te ujesjellsave, kanale vaditese qofte ne Puke , Qerret por dhe ne Fushe Arrez. Te gjithe punet e bera gjalli reagim te sistemit komunist se mos ky ka plane te tjera duke e denuar ne emer te popullit me pretekstin "sabotim ne miser, fondi i dritherave te bukes etj. Nga sajimet e deshmitareve ne sallen e gjyqit dhe pse ishin shoke te tija ai u ndenuar me burgim nga ku nuk doli me. Ne respekt te punes se tij Stadiumi i Pukes mban emrin Ismail Xhemali. Ismail Xhemali vdiq me 15 maj 1981.

Pergatiti
Gezim KOPANI

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com