September 30, 2020

Kush e krijoi dinastin Emevite ne Andaluzi ?

Abdurrahman ed Dahilij

 

Nje nder dinastit me te medha dhe me te sukseshme islame eshte dinastia Emevite. Madheshtia e kesaj dinastije tregohet me veprat e medha te qytetit, te artit islam ne Andaluzi. Themeluesi i kesaj dinastije eshte Abdurrahaman Ed Dahilij (qe ne shqip Ed Dahilij do te thote Skifter). Gjithashtu ai njihet per ndertimin e xhamise madheshtore te Kordoves.

Pergatiti
Gezim KOPANI 


Xhamia e Kordobes-Spanje (Andaluzi)Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com