September 30, 2020

Kur Shqiptaret visheshin me veshje Kombetare. Ne foto Bali Syla 1900-1994

Bali Syl Gjonbalaj (1900-1994) me bashkeshorten Kune Kocanaj


Kur Shqiptaret visheshin me veshje Kombetare. Ne foto Bali Syla 1900-1994

Ne fotografi eshte Bali Syl Gjonbalaj sebashku me bashkeshorten e tij Kune Kocanaj (mbiemer i marr nga fshati i lindjes Kocanaj). Fotografi mendohet se eshte bere rreth vitit 1937 ose 1938. Bali Syla ka lindur ne vitin 12.02.1900 ne fshatin Vuthaj , i cili eshte fis Kelmendi.
Nje vajze Bali Syla (Bahrije) e martoj me Maxhun Laçi i cili eshte prej Zahrisht te Hasit (Maxhuni u martua me Bahrijen ne Bruksel gjate vitit 1970 pasi qe ne vitin 1950 Beq Zeneli u largua nga Shqiperia per te vazhduar rruge ne Kosove me pas ne Itali per te ndaluar ne Belgjik) .
Sipas te dhenave familja e Maxhun Beqë Laçi eshte me origjin nga fshati Kabash i Pukes. Pema familjes se Maxhun Laçit perbehet nga keto breza: Fetë, Ukë, Zenel, Beq, Maxhun dhe Cen. Sic dihet nder te tjere ne fshatin Kabash te Pukes kan jetuar kater vllazni Dedë, Mark, Nikoll dhe Pal , te cilet per arsye te mungeses se tokes se bukes u larguan nga fshati Kabash. Deda ra ne Fushe Doçi ne Vau Dejes Shkoder, Makru ne Korisht te Prizrenit, Nikolla ne Reç te Dibres ndersa Pali ne Has ose ne Lume. Me shume mundesi te paret e Maxhunit jane me origjine nga fshati Kabash i Pukes. Nderkohe ne fshatin Bardhoc te Kukesit jane vllaznit e tjere te dalun prej fshatit Kabash i Pukes dhe te cilet mbaj mbiemrin Laçi

Bali Syl Gjonbalaj vdiq me 04 dhjetor 1994

Shenim: Disa te dhena jane konfirmuar dhe nga pasardhesi i djalit te tij Maxhun Cen Maxhun Laçi.

Pergatiti
Gezim KOPANI


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com