July 20, 2018

Ne fund te kesaj bote njerezit do ndahen ne 3 grupe

Profeti Muhammed a.s. ka thene:

"Ne fund te botes, populli im do te ndahet ne tre grupe: Nje grup i cili sinqerisht do adhurojne Allahun xh.sh; Nje grup do ta adhurojne Allahun xh.sh formalisht sa per sy e faqe, dhe nje grup qe do ta adhurojne Allahun xh.sh me qellim qe t'i plaçkisin njerezit.
Kur Allahu xh.sh do t'i tuboje Diten e Gjykimit, do te pyese njerezit te cilet kan pasur per qellimte plaçkisin njerezit se cili ka qene qellimi juaj?
Ata do te thone: Pasha fuqin Tende, me ate veper (adhurim) i plaçkita njerezit. Allahu xh.sh. do ti pyes: Ajo qe ti ke plaçkitur nuk te ben dobi, hidhni ne zjarre.
Pastaj do ti drejtohet njerezve qe kan kryer adhurimin formalisht sa per sy e faqe se cili ka qene qellimi i tyre? Ata do te thone: E bera qe tme shikojne njerezit. Allahu xh.sh u thote: Tek Une nuk ka arritur asnje gje prej atij adhurimi, hidhni ne zjarr. Pastaj do ti drejtohet te sinqertit se cili ka qene qellimi i tij?Ai do te thote: Pasha fuqin Tende,me adhurimin tim kam pasur perqellim fitimin e kenaqesise Tende! Allahu xh.sh do te thote: Robi im ishte korrekt, futeni ne xhennet."
                                                                                                           (Taberani)

Pergatiti
Gezim KOPANI

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com