July 05, 2018

Sadakaja , ndarja e pasurise


Profeti Muhammed a.s. ka thene:
"Sadakaja me e vlefshme eshte te ndash nga pasuria jote derisa je i shendoshe dhe atehere kur je i detyruar te kursesh, duke shpresuar se do te fitosh dhe duke u friksuar se mos varferohesh, Mos hezito qe kur te vi shpirti per te dale, te porosisish: Jepi kete filanit, kaq filanit! Se pasuria edhe ashtu u takon trashegimtareve." (Ebu Hurejre)

Profeti Muhammed a.s. ka thene:
"Sadakaja me e mire eshte ajo sadaka me te cilen njeriu nuk rrezikon as veten, as familjen e vet. Dora qe jep eshte me e mire se dora qe kerkon. Kur te japish, me se pari fillo te ato te cilet u detyrohesh (qe ti ndihmosh)."

Profeti Muhammed a.s. ka thene:
"Kur te japesh sadaka, me se pari ndaj per vete, nese te mbetet diçka; nje pjese ndaje familjes, nga pjesa qe do te ngel edhe per te afermit, nese perseri mbetet diçka per te ndare, ndaje duke ndjekur kete rend." (Xhabiri)

Profeti Muhammed a.s. ka thene:
"Kush ndihmon me sadaka ndonje ose nje te aferm, atij Allahu do tia shtoje pasurin. Ndersa ai qe lyp me qellim pasurimin, Allahu do tia pakesoj pasurin si dhe do ia shtoje mjerimin." (Ebu Hurerja r.a.)


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com